PokerSavvy

NBI: Nyert a Füred a Szeged ellen!

Történelmi sikert ért el a Balatonfüred együttese, a Budapest Bank Liga 2. fordulójában egy góllal legyőzte a Pick-Szeged csapatát!


A találkozó előtt Katzirz Dávid vehette át a múlt heti Laver Kupa harmadik helyéért járó kupát, miután a szegediek nem tudták megvárni az eredményhirdetést a hazautazás miatt.

Rengeteg hibával kezdtek a csapatok, a fürediek teljesen tanácstalannak bizonyultak a szegedi fallal, lövéseiket blokkolták, vagy Tatai Péter hárított. Néhány perc után időt is kért Sótonyi László, ám továbbra sem ment a góllövés, közben Josip Sandrk-ot, a fiatal horbát ballövőt is elveszítették, miután óriási ütést kapott az orrára. Jó tíz elteltével tudott újra pályára lépni a 210 centis óriás, akinek átlövéséből csupán a 12. percben szerezték meg első góljukat a fürediek.

Sandrk tarthatatlannak bizonyult, és hátára vette a BKC-t. Lövései betaláltak Tatai kapujába, aztán a szlovák válogatott beálló, Ivanov is megszólalt. Felzárkózott a Füred, ám Sandrk újabb hatalmas ütés után ismét kivált a játékból. A félidő végén háromgólos hátrányát egyre faragta a házigazda.

A második játékrész elején harmadszorra is padlóra került a horvát gólgyáros, és ebből már nem tudott talpra állni: orrtörés gyanújával mentő vitte el a csarnokból.


Elsőszámú gólfelelősét veszítette el a Füred, de az extázisba kerülő hazaiak ezzel együtt is átvették a játék irányítását, a második játékrészre pályára lépő Szabó Tamás bravúrjai után támadásban is egyre eredményesebben játszott a csapat, a Szeged csak loholt az egyenlítésért.


A végjátékra négygólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok (21:17), Skaliczki mester időkérése után összekapta magát a Pick, és nyomás alá vette a füredieket. Hármat ledolgozott hátrányából, Katzirz Dávid magabiztosan értékesítette a megítélt hétmétereseket.

Fél perc volt hátra, és a vendégek támadhattak, ám a BKC megölte a játékot, és történelmi győzelmet aratott: még soha nem gyűjtött be ekkora skalpot a balatoni egyesület, remek hangulatú, magas hőfokú mérkőzésen győzött Sótonyi László csapata.

A találkozó szünetében örömteli eseményre került sor: a Kinizsi Bank kiemelt támogatóként állt a csapat mellé, és szerződést kötött a KEK-indulóval.

Az is eldőlt, hogy a Chisinau ellen mindkét találkozóját hazai környezetben vívhatja majd november végén a Füred, miután a moldávok lemondtak a pályaválasztói jogukról.

Balatonfüredi KSE - Pick-Szeged 22:21 (12:13)
Balatonfüred 800 néző, V.: Herceg, Südi

BKSE: Szathmári - Tombor 1, BAKOS 5, Szöllősi 2, IVANOV 1, SANDRK 5, PÁSZTOR 6(2). Csere: SZABÓ (kapus), KIS, Németh 1, Salamon, Lelkes 1. Vezetőedző: Sótonyi László

Pick: Tatai - Stranovsky 1, Butenko 2, Herbert 1, Bajorhegyi, Beocanin 1, TÖRŐ 5(1). Csere: Mikler (kapus), Lékai 1, SULC 4, Zubai 3, Baláz 1, Katzirz 2(2), Vadkerti. Vezetőedző: Skaliczki László

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

A nap másik találkozóján:

PLER - MKB Veszprém 20:43 (10:24)
Pestszentlőrinc, 600 néző. V.: Nagy, Túróczy.

PLER: Kovács - Rév 3, Szalapai 1, Korsós 1, DEBRECENI 4, Lendvai 2, Pálos. Csere: SZAKÁLY (kapus), Pál 3(1), Kupi 2(2), Koller 1, Gazdag 3, Bak, Jakub. Vezetőedző: Adorján Gábor

Veszprém: Liszkai - IVÁNCSIK T. 4, SULIC 6, TERZIC 2, Lushnikov, Vilovski 3, IVÁNCSIK G. 6. Csere: Andorka (kapus), CSÁSZÁR 8(3), Vujin 6(2), Perez 2, Nagy 2, Gulyás 2, Korazija 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5.

Kiállítások: -, ill. 10 perc

Hirek - Budapest Bank férfi liga

Online látogatók

Oldalainkat 9 vendég böngészi