PokerSavvy

MK: Négy között a Balatonfüred és a Veszprém (+videó)

0-7-ről fordított és nyert a Balatonfüredi KSE a Csurgó elleni visszavágón, Sótonyi László csapata jutott a legjobb négy közé a Kupában. Tatabányán is simán nyert a Veszprém, így végleges a Final Four mezőnye.


A Szeged és a PLER már korábban bebiztosította a négyes döntős szereplést, így a KEK-indulásért a papírforma szerint a fővárosiak és a vívhatnak majd ádáz küzdelmet.

Bravúros 23:23-as döntetlent ért el a BKSE Csurgón, amely jó alapot adott a hazai pályán vívandó visszavágón arra, hogy a fürediek kiharcolják a továbbjutást, ám Buday Ferenc csapata sem feltett kézzel érkezett a Balaton partjára. Sőt, alaposan bekezdtek a fekete mezes vendégek, Sótonyi László már korán kénytelen volt időt kérni. 7:0 után született az első füredi találat, ami megindította a hazai támadógépezetet, és Pásztor Istvánék is csináltak egy 7:2-es szériát.

A szünetig rendre a vendégeknél volt az előny, ám a végén mégis sikerült a füredi egyenlítés.

[span class=media]

Fotók a találkozóról a képgalériánkban.

[/span]

A második játékrészben Buday Dániel válla megsérült, és ez alaposan megváltoztatta a csurgóiak játékát. Az első játékrészben ugyanis tarthatatlan volt a korábbi veszprémi kedvenc, talpról elengedett alsó lövéseivel szemben tehetetlennek bizonyult Szabó Tamás, a BKSE Gyöngyösről igazolt kapusa.

A játékrész közepén utolérte ellenfelét a Füred, aztán a vezetést is átvette, miután Dömösék átlövései hol a falban, hol Szabóban, vagy a kapufában akadtak el.

A hajrában Szathmári János is újra pályára lépett két hétméteres erejéig, és az egyiket hárította is a rutinos portás. A végjátékra háromgólos hazai előnnyel mentek a csapatok, és Tomborékvégül  biztosan húzták be a meccset az erősebb játékoskerettel rendelkező Csurgóiak ellen.

[span class=note]

Videócsatornánkon Buday Ferenc és Sótonyi László értékeli a 
Balatonfüred- Csurgó Magyar  Kupa mérkőzést.

Videócsatornánkon Buday Ferenc és Sótonyi László értékeli a Balatonfüred- Csurgó Magyar  Kupa mérkőzést.

[/span]

Bravúros győzelmet aratott a BKSE Sótonyi Lászlóval a kispadon, és várhatja az áprilisi Magyar Kupa négyes döntőjét.

A találkozó egyik legjobbja az újonnan igazolt Szabó Tamás volt, aki nagyszerű védésekkel ragadtatta tapsra a publikumot, Hollywoodban sem írhattak volna jobb beszállót az exgyöngyösi portás számára.

[important title="Jegyzőkönyvek"]

Balatonfüredi KSE - Csurgói KK 30:26 (13:13)
Balatonfüred 800 néző, V.: Kékes, Kékes

BKSE: Szathmári - TOMBOR 6 (3), Kovács 2, HORVÁTH R., KIS, SZÖLLŐSI B. 4, PÁSZTOR 8. Csere: SZABÓ T. (kapus), Frey J. 1, Salamon 1, BAKOS 7, Németh, Lelkes 1. Vezetőedző: Sótonyi László

CSSK: HUDÁK - Fodor 1, Oláh 1 (1), BUDAY 5, Szöllősi Sz. 1., DÖMÖS 7, NAGY M. 5. Csere: Nikolic (kapus), Józsa 2, Frey T. 4 (2), Erdélyi, Cifra, Gelley. Vezetőedző: Buday Ferenc

Kiállítások: 14, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3

A nap másik mérkőzésén:

Tatabánya Carbonex - MKB Veszprém 27:35 (13:19)
Tatabánya, 1100 néző. V:. Herczeg, Wiedemann

Tatabánya: Melus - Urban 2, Sutka 3, Nagy 2, Dénes 2, HALÁSZ 4 (1), Iváncsik Á. 1. Csere: Szente (kapus), Kányai 1, Szabó 1, Kocsis 3, Serfel 2, Kanyó 3, Basky 3. Vezetőedző: Debre Viktor

Veszprém: Fazekas - IVÁNCSIK T. 6, SULIC 6, Lapcevic 2 (1), Lushnikov 1 (1), TERZIC 7 (3), Korazija 3 (1). Csere: Andorka (kapus), Eklemovic 2, Sesum 3, Perez 1, Vilovski 4. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/6

[/important]


Hirek - Magyar Kupa

Online látogatók

Oldalainkat 106 vendég böngészi