PokerSavvy

Hangulatjelentés Újvidékről

Az Európa-bajnokság immár majdnem egy hete elkezdődött Újvidéken, mégsem mondhatjuk, hogy felkavarta volna a körülbelül 200 ezer lakosú vajdasági város életét.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy nem sok információjuk volt a rendezvényről, kevés plakátot láttak, és leginkább az Óvárosban felállított óriási labda emlékeztette őket arra, hogy hamarosan rangos sporteseményt rendeznek városukban.

A videón látható, hogy a nyitóünnepélyre sem látogattak ki túl sokan:


Ennek ellenére a várost felkészültnek látom, sok rendőrt kivezényeltek, a csarnoktól egészen távol is találkozni velük, főleg meccsnapokon.A vendéglátósok azt mondják, a belvárosban azért érezni, hogy sokan jöttek szurkolni, de nem látni rendszeresen spanyol, francia vagy magyar turistacsoportokat, inkább egy-egy akkreditációs jelzést viselő emberke siet el néha valamelyik irányba. Mivel én a meccseken önkénteskedem, jóval hamarabb a csarnokban kell lennem és csak egy órával a meccs vége után mehetek el, így hétfőn a csarnok környékén még alig láttam szurkolót, de pénteken már órákkal a spanyol-orosz összecsapás előtt is sok magyarral találkoztam az arénánál.A csarnokban a főpróbát egyébként vasárnap a magyar válogatott edzése után tartották, két vajdasági csapat játszott, de már a francia és spanyol zászlót és himnuszt használták.

A csarnok mind a négy sarkában van kivetítő, ahol rendszeresen mutatják a magyar szurkolókat, akik az önkéntesek szerint is remek hangulatot teremtenek. A szervezők egyik újítása volt szerdára, hogy egy szívet mutatnak a kivetítőn, benne egy általuk kiválasztott párral, és szerelmes zenét játszanak, így próbálják csókra bírni a szurkolókat és szórakoztatni a közönséget az üresjáratokban, kisebb-nagyobb sikerrel.A gólok után eddig főleg angol és francia nyelvű számokat játszottak, de újabban az Az a szép, az a szép kezdetű dalra is lehet ünnepelni.


Farkas Enikő

Hirek - Magyar válogatott, férfiak

Online látogatók

Oldalainkat 14 vendég böngészi